Måndag, nu tar jag nya tag

Måndagar känns alltid som en bra dag för att starta om och bryta dåliga mönster, visst?
Matschemat går väl sådär. Idag hoppade jag över frukosten. Vet inte varför, för det brukar jag aldrig göra annars. Men nyss har jag iaf ätit lunch. Åt kycklinsallad med fetaost. Det var jättegott och nu är jag proppmätt. Hatar känslan av att vara proppmätt. Men men...

måndag den 15 juni

Frukost: äggröra på 1 ägg och ost

Lunch: keso

Middag: löksoppa

Som ni ser blev det lite ändringar. Får se om jag äter löksoppa ikväll, kanske äter keso med gurkstavar istället.

Igår när jag tittade på TV kom det upp en reklam från "Jamba" där man kan SMS:a in sin längd och vikt och så talar de om ens BMI, men de sa det på det sättet att de skulle tala om ifall man var redo för stranden eller inte. Helt sjukt. Så om man råkar va lite överviktig så får man inte vistas på stranden eller vadå? Hela samhället är ju fan helt ätstört!!


Matschema

Nu är jag här igen... Har sån ångest såhär på kvällen. Det är verkligen nu som alla tankar smyger sig på. Jag försöker tränga undan dem men det är så jäkla svårt, speciellt nu när jag har överätit. Som jag känner just nu så vill jag gå ner lite. Om jag tänker tillbaka på förut så har jag förändrats ganska mycket, och känner att jag har mycket bättre självkänsla och självförtroende nu. Dessutom är jag mer stabil och behöver inte längre ta ut mina känslor på maten genom att kontrolera och bestraffa mig själv. Med ett sånt beteende mår man bara dåligt, samtidigt som man mår dåligt om man tröstäter onyttigt och inte känner sig bekväm i sin kropp. Det är lite i en sån period jag är inne i nu. Därför känner jag att jag vill satsa på nåt mer balanserat. Inte svälta mig, för det kommer bara leda till att jag mår otroligt dåligt för att sen överäta varpå ångesten blir enorm. Jag har sett över vad vi har för mat hemma och satt ihop ett litet matschema som jag tänkte försöka följa. Jag kommer känna mig stolt om jag verkligen lyckas följa det här och inte hoppa över några måltider och inte överäta. Det kommer bli en liten utmaning, det är så lätt nu när man har sommarlov att man helt och hållet tappar alla rutiner men det här ska jag nog fixa.

Såhär hade jag tänkt ungefär:


lördag den 13 juni

Frukost: äggröra på 1 ägg och bacon och spenat

Lunch: kyckling- fetaostsallad

Middag: keso och gurka

  

söndag den 14 juni

Frukost: havregrynsgröt med jordgubbar

Lunch: fruktsallad

Middag: kycklingsallad med avokado

  

måndag den 15 juni

Frukost: äggröra på 1 ägg och ost

Lunch: keso

Middag: löksoppa

  

tisdag den 16 juni

Frukost: brieost och gurka

Lunch: tonfisksallad

Middag: grönsaksgryta

  

onsdag den 17 juni

Frukost: havregrynsgröt med jordgubbar

Lunch: kokt ägg och lax

Middag: wok

  

torsdag den 18 juni

Frukost: äggröra med spenat och lök

Lunch: kycklingsallad

Middag: köttfärssås

  

fredag den 19 juni

Frukost: smörgås med ost och sallad

Lunch: nötter

Middag: grillade grönsaker och kött

Sen är det ju inte helt omöjligt att jag kommer bli sugen på nåt mer onnyttigt nån dag, (för det blir jag! :)) typ glass, godis chips och då känner jag mig kluven. Jag vill inte äta sånt för jag vill gå ner i vikt, men samtidigt så vill jag inte ha massa förbud och allt som hör till ätstörda beteenden. Om det är fint väder och jag ligger i en park med mina polare så vill jag också kunna unna mig en glass utan massa ångest! Faaaan det här är inte lätt. Jag är så medveten om vad jag håller på med och att det inte är bra för mig men samtidigt vill jag gå ner i vikt. Ni tycker säkert att jag är helt IQ-befriad


Tillbaka?

Vart ska jag börja?.. Jag hade helt förträngt den här bloggen. Dock har jag inte förträngt mina tankar om vikt och mat. Jag vet egentligen inte varför jag skriver nu. Jag bara loggade in och började skriva lite spontant, vet inte om jag ska börja blogga igen men jag får se vart det leder. När jag skrev det senaste inlägget mådde jag verkligen inte bra, men på något sätt tog jag mig i kragen och ändrade mitt beteende. För innerst inne vet jag att ingenting blir bättre för att man svälter sig själv. Så nu står jag här idag, några kilon tyngre. Frisk? Sjuk tänker jag då. Man måste ha varit sjuk först för att kunna bli frisk och var jag verkligen sjuk? Det känns inte som det, men å andra sidan känns det som det. Att hålla på sådär är verkligen inte ett normalt beteende. Jag berättade aldrig något för mina föräldrar, inte för nån för den delen, utan jag gick emot all ångest och försökte att inte bry mig så mycket om vad jag åt. Har även försökt umgås mer med människor som får mig att må bra och ha roligt och jag kan medge att jag mår bättre idag än vad jag gjorde för några månader sen.
Men nu är det sommartider och jag känner mig verkligen tjock. Tjock tjock tjock. Jag är så less på allt det här.
Det optimala för mig skulle va om jag kunde kombinera en viktnedgång samtidigt som jag mår bra och det inte går överstyr.

Framöver tänkte jag göra såhär, jag ska äta hälsosamt och träna, jag ska inte väga mig så ofta och så får jag se vart det leder vikmässigt.

Förresten var det roligt att se att det finns några få som har kikat in här nästan dagligen trots det lååååånga uppbehållet.
Det var nån som frågade om min mejladdress också: [email protected]

Kram på er!

RSS 2.0