Panik

Ska väga mig imorgon och jag ar lite smått panik faktiskt eftersom att jag inte vägt mig sen i måndags. Imorgon är den 1 juni också, jag skrev ju tidigare att 1 juni var mitt mål att väga någonting med 48 kg vilket tyvärr inte kommer hända. Men jag har ingen tid att deppa över det, det gäller bara för mig att kämpa ännu hårdare!
Igår gick allt i matväg ganska bra. Frukost åt jag havregryn med yoghurt och massa hallon och blåbär.  Sen vid 13-tiden åt jag ett äpple. Middag åt jag ute och den bestod av rökt lax med sallad. Och juste, en bit rågbröd slank ner också, Ooops


Armar

Mina armar är mitt största komplex. Smala och vältränade armar är verkligen det snyggaste som finns. Skit samma om man har lite "hull" på benen. Har man snygga armar så så har man mer än hälften vunnet, enligt mig.
Ush mina armar är så groteskt äckliga. Äckliga gäddhäng försvinn!

image32
Men jag får väl tänka positivt och glädja mig åt att jag inte är i denna kvinnas sits..

Jippi

Ni vet såna där dagar då man ätit någonting som man tycker att man inte borde och så bara skiter sig allting för man tänker att hela dagen är ändå förstörd så då kan man lika gärna äta vad som helst och så väcks det som något konstigt begär hos en som gör att man känner ett stort behov av att äta. Aa, en sån dag har jag idag. Jippi:( ...

Morgonträning i repris

Idag gick jag till gymmet på morgonen igen. Kom hem för en halvtimma sen ungefär. Det är faktiskt riktigt skönt att ha träningen "avklarad" för idag. Dessutom förbränner man typ 30% mer om man tränar innan frukosten.

Först värmde jag upp på träningscykeln i 10 min sedan körde jag styrka i 20 min och tillsist sprang jag i 20 min. Inte världens hårdaste träningspass kanske men sådär lagom för en torsdagsmorgon.

Till frukost åt jag några plättar som jag improviserade ihop, det smakade typ som fattiga riddare. 1 ägg, lite keso, lite havregryn och mjölk. Helt okej faktiskt. Åt lite yoghurt med kanel till också.

image31
Snart är det sommar...

Ingen fika idag..(pjuh?)

Idag skulle jag ju som tidigare nämt träffa en kompis och fika. Men vi bestämde senare under dagen att vi skulle träffas på måndag istället. Visst, det är tråkigt att vi inte träffades idag men samtidigt känner jag mig väldigt lättad. Slapp bli krångel om vad jag skulle äta. Jag slutade skolan ganska sent och segade mig hem så att jag skulle "råka" missa middagen vilket jag också gjorde. Dock var jag vrålhungrig när jag kom hem så jag åt lite lax och sallad. Men det känns ändå skönt att jag fick äta det själv utan några ögon som granskar hur mycket jag tar.

Slänger in ett diagram över vad jag ättit idag:
Till lunch blev det en kycklingsallad som bestod av kycklingfile, tomat, gurka och blandsallad. Men kycklingen var så himla äcklig och torr så jag hade inte direkt problem med att avstå från den.

Sen vid fyra tiden åt jag ett äpple och sen laxen när jag kom hem. Känns ganska okej, är dock lite hungrig nu måste jag erkänna. Men jag ska borsta tänderna snart...
image30

Godmorgon

Idag har jag alltså inte vägt mig på morgonen.
Till frukost blev det lättyoghurt med hallon och blåbär samt lite havregryn på. Väldigt gott och nyttigt.
Idag efter skolan ska jag träffa en kompis och vi ska gå och fika. Har gått och funderat ett tag på vad jag ska ta. Antingen så tar jag bara en dricka, typ en soyalatte eller något i den stilen. Eller om det finns så kan jag ju ta en sallad. Jag får se, det löser sig säkert, något onyttigt ska i varje fall inte få komma nära min mun.


Vindruvor is the shit

Hehe skrev ju tidigare att russin var "the shit" men russina kan slänga sig i väggen, ne skoja bara. Men jag fick en kommentar om att frusna vindruvor skulle vara gott. Och mycker riktigt, det var jättegott, smakar som isglass.

100 g vindruvor innehåller 76 kcal. Hur många vindruvor 100 gram är vet jag inte riktigt eftersom det varierar beroende på hur stora vindruvorna är. Men om de är typ medelstora kanske 100 gram motsvarar 15 vindruvor?


Dålig vana

Jag har en vana som jag tycker är dålig för den medför massa ångest. Det är att jag väger mig minst en gång om dagen. Ibland uppåt 5 gånger i riktigt desperata lägen.
Men det som blir är iaf att jag varje morgon har jätte mycket ångest och dessutom så blir det ibland att jag unnar mig att äta mer när jag märker att jag gått ner, vilket resulterar i att jag går upp igen. Så korkat..

Så därför har jag ju bestämt att jag inte ska väga mig fören på söndag eller måndag.

Skriver vad vågen visade då.... Imorse var det iaf 50,2 kg which sucks...

Russin is the shit

Jag måste bara tipsa som en grej som man kan äta om man är sugen på något sött vilket jag kan bli ganska ofta.
Jag har aldrig varit ett stort fan av russin, till ungefär för en vecka sen.
Men något som är riktigt gott är att lägga russin i frysen. Konsistensen blir då jätte god, såhär segt och gott som kola nästan.

30 gram russin vilket motsvarar 0,5 dl innehåller 90 kcal, 0 g fett 21 g kolhydrater och 1 g protein.

Morgonträning

Strax före klockan 8 befann jag mig på gymmet. Tänkte att det skulle vara skönt att börja dagen med lite träning. Jag var nog den ändå som tänkte den tanken för den annars väl så fyllda gymlokalen var nästan helt tom nu på morgonen. Först kändes det lite ödsligt men sen när jag kom igång med träningen var det bara skönt att va själv, och då kunde jag också passa på att testa alla maskiner och apparater som jag inte riktigt vågat testa när det har varit massa folk.

image29
am I there yet? Noo...

Patetiska jag

Idag skulle familjen åka och grilla och titta på melodifestivalen hos några. Planen var då att jag skulle åka direkt dit efter jobbet. Men tror ni inte att jag drar mig ur och säger att jag känner mig jätte trött och därför inte kommer. Joo självklart gör jag så för jag vet vad den där grillningen innebär. Massa mat som man inte kan tacka nej till. I och för sig skulle vi grilla kyckling vilket jag gärna äter men vad ska man äta till kycklingen? Säkerligen massa potatis eller liknande och två portioner känns alltid som ett måste. Sen blir det efterrätt och till melodifestivalen bjuds det säkert på chips, glass eller godis. Så istället sitter jag här hemma helt ensam och patetisk för att jag inte vågade följa med. Fan säger jag bara. Fan att det ska bli såhär, jag vill ju egentligen åka dit och ha det trevligt och umgås. Fan heller att jag vill sitta är och ruttna helt själv.

Gud vad jag är patetiskt...


Dagens frukost

Idag åt jag en ganska bra och statig frukost. Ska jobba hela dagen så jag behöver en bra start. Till lunch tänkte jag käka en banan och lite keso och sen tänkte jag köpa hem lite jordgubbar till middag. Okej, det där lät inte så bra, jordgubbar till middag men om jag känner mig jätte hungrig så får jag väl käka nåt mer. Jag brukar vara helt slut när jag jobbat en dag så jag brukar faktiskt vara för trött för trött och för hungrig för att orka äta när jag kommer hem.

Här är I varje fall frukosten. Gjorde en jätte god smoothie med havremjölk, färskajordgubbar, björnbär och lite honung.
image28

Slut på det roliga

okej... idag hade jag gått upp några hekton. Fy vad besviken man blir när man inser det. Så idag komemr jag va helt nere och det kommer inte va roligt att vara i min närvaro. Men jag ska jobba hårt. Ska cykla till och från skolan sen drar jag och tränar också. Jag har ju inte glömt mitt löfte till mig själv. Väga någonting med 48 till den 1 Juni.
image27
För att hon är sjukt snygg...

Konstigt men bra

Jag förstår inte, ändå fast jag åt kladdkaka igår så hade jag ändå gått ner ytterligare 2 hg tills idag. Konstigt, men det är väl bara att tacka och ta emot.

Dock är jag lite skeptiskt till vad vågen kommer visa imorgon eftersom att dagens matintag inte vart det bästa.

Frukost: lite keso och 1/2 ägg samt två skinkbitar
Lunch: 40 g russin och 1satsumas
Mellanmål(?): Lite kladdkaka och lite glass
Middag: Räkor och sallad

Utan det onyttiga mellanmålet och en lite stadigare lunch så hade det varit bättre men men...

En liten tabell



Kan det här verkligen stämma? Kolla till exempel om man är 165 cm lång, då kan man väga nästan 75 kilo och fortfarande vara inom ramarna för normalviktigt. Jag vet dock i och för sig inte om denna tabell är för killar eller tjejer, eller en kombination för båda.

Kladdkaka

Shit, jag har bakat en kladdkaka.
Jag har tagit en liten bit.
Jag känner inget sug efter att ta mer.
Jag kommer inte att ta mer.

Inte för att skryta men jag känner mig rätt duktig.

Cykeltur

Har precis kommit hem från en cykeltur. Det var så fint väder så jag hoppade upp på cykeln och sen var det fullt ös i ca 1 timme. Det är perfekt där jag bor också, massa uppförsbackar överallt så just nu är jag helt svettig.
Det är bara ett litet problem med stegräknaren. Det måste ju bli helt fel när man cyklar, ett cykeltramp kan ju inte vara likadant som ett steg. Aja...
Jag tror faktiskt att jag ska unna mig något onyttigt snart och verkligen försöka att inte få ångest. Nu har jag faktiskt inte ätit nå onyttigt på ett tag och dessutom hållit igen ganska hårt på maten. Det känns som att risken för att hetsäta blir större och större för mig och då tänkte jag att om jag unnar mig nåt onyttigt och äter lagom av det så kan jag nog vara nyttigt ett långt tag igen. Hmm, känns som en ganska bra strategi faktiskt :)


Vågen och jag

Vågen och jag, vi är goda vänner.
Med stor ångest ställte jag mig på vågen idag och nu är jag under 50 kg.

Förresten har jag köpt en stegräknare. Ganska roligt faktiskt, eftersom jag är en sån tävlingsmänniska. Igår hade jag gått lite över 11000 steg och idag kommer jag ju inte vilja gå färre steg än gårdagen så nu får jag se till att röra på mig mycket.

Det är ett tips faktiskt, att skaffa en stegräknare. Man behöver inte alls kosta på sig den dyraste på marknaden. På Clas Olhson till exempel, finns det stegräknare för 49:- styck. Om man sedan vill kan man ju köpa en som visar kcal-förbrukning också.




ögonen talar för sig själva

image26
Granska den här smala modellens ögon. Jag tycker hon ser riktigt trött och sliten ut. Ingen riktig gnista i blicken.
Visst, jag vill bli smal men frågan är till vilket pris?

Rekordstor Pizza

image25
Seriöst, det här måste vara "the biggest pizza ever". Om man vill lyckas hitta en större pizza än denna lär man nog få leta länge. Dom kan ju inte orka äta upp hela? Man lär ju typ kvävas och dö då... Eller något åt det hållet.

Före och efter bilder

Jag älskar att titta på före och efter bilder på folk som gått ned i vikt. Dock inte när redan smala går ner i vikt så att de ser ut som skelett. Hur som helst är det kul att se vilken "förvandling" somliga har genomgått. Sen hur hälsosamma deras metoder har varit kan man ju säkert diskutera...image19image20image21image22image23image24

Godmorgon

Ska äta frukost snart, kan inte riktigt bestämma mig för vad. Funderar på att göra en riktigt god smoothie med hallon, jordgubbar och banan. Alternativet är havregrynsgröt.

image18
Tänkte bara slänga in den här bilden.
Stackars tjejen till vänster tänker jag automatiskt. Stackars hon som är så tjock.
Men men, vare sig det  är synd om henne eller inte så motiverar denna bild mej som satan. hehe

Stadiums bikini campanj

image17
Ingen har väl undgått att se Stadiums bikini reklamer.
Ingen har väl heller ungått att se att de har använt sig av "vanliga" tjejer. Alltså modeller som inte är pinnsmala.
Jag tycker att det är bra, samtidigt blir jag inte alls lika sugen på att köpa bikinisarna för att jag tycker inte att det ser så snyggt ut på modellerna.  Den här tjejen är ju verkligen inte tjock, men hon är heller inte lika smal som de flesta modellerna är.

Ensam hemma

Så skönt! Bara jag hemma, alla är borta på olika håll. Älskar när det blir så. Då kan jag bestämma helt själv vad jag ska äta, eller inte äta.

Idag har jag ätit väldigt bra enligt mig själv.

Frukost: Minikeso med lax fetaost och tomat.
Lunch: 1 äpple
Middag: Energibar på 200 kcal

För övrigt har jag tuggat massa tugummi :)

image16
Sommarlovet kryper närmre med långsamma steg...

Horoskåp

Läste mitt horoskåp i tidningen förut. Nästan skrämmande vad det stämmer in måste jag säga.

Vattumannen:
"God självkontroll kan nu krävas av dig, om inte något redan krångligt ska trassla till sig ytterligare."

Är det bara jag som ser sammanhanget?? :P

Jag försöker gå ned i vikt och det är krångligt. För att jag ska klara av att gå ned i vikt krävs god självkontroll, annars blir det ännu krångligare.

haha, varför stämmer horoskåpen jämt in på mig? :P :S


Frukost

Jahapp.... vad ska man äta till frukost idag då? Funderar på havregrynsgröt. Eller så gör jag GI-style och äter typ lax och keso... Hhm, tror det blir det sistnämda. Fast jag är egentlien inte hungrig alls men jag ska jobba hela dagen så det kan ju vara bra att äta något.

Jordgubbar

Igår tog jag en cykeltur och på vägen stannade jag och gick in på ICA. Suget efter glass var stort men stolt gick jag ut ur affären med ett paket jordgubbar. Lite dyrare men så mycket bättre än glass. Jag hade nästan glömt bort hur gott det är med jordgubbar. Tänk, de som jag köpte nu i maj var goda, tänk hur goda de man köper på sommaren kommer att vara. För min del kan jag äta jordgubbar med gott samvete, det är kalorisnålt och innehåller massa vitaminer, speciellt rikt på järn.

Mat mat mat mat

Jag har tänk på en grej. Många planerar sitt liv efter mat. Typ "nej vi hinner inte göra det för att vi måste hinna äta", eller "jag ska gå hem nu för jag måste äta" och så vidare.. Som att mat alltid står i fokus.

Saken som jag då har tänk på är att det är exakt likadant för mig. Fast tvärtom. Jag kanske till och med tänker på mat mer än de flesta vanliga. Men skillnaden är att jag fokuserar mer på hur jag ska undvika maten. Ibland kan jag bli lite irriterad på folk som liksom går hem för att de ska äta om man gör något tillsammans. Men ärligt talat, hur många gånger har inte jag gått hem eller inte kommit just för att jag vet att man kommer att äta en massa. Hehe nästan lite ironiskt..

Spinning

Idag körde jag spinning. På något vis kändes det extra tungt idag. Efteråt mådde jag skit illa och fick uppstötningar.
Jag börjar hur som helst tycka om att spinna mer och mer. Det är så härligt när det kommer en riktigt bra låt och man bara känner varje "beat" i låten och trampar till takten. Haha vad töntigt det låter när man försöker beskriva det såhär.. Ja ja, svettigt blir man iaf!


Fredag

Idag är det fredag och idag vägde jag mig. 50,1 kg
Det är alltså drygt 2 kg tills jag nått mitt delmål med att väga 48 kg.
Livet leker och jag känner att jag kommer lyckas denna gång.
image14

Det vita giftet

Dum dum dum daaa: SOCKER


Jag tror verkligen att sockret i många fall är orsaken till övervikt och fetma.

Alla äckliga raffinerade kolhydrater som man ständigt proppar i sig.


Alltså världens totala konsumtion av vitt förädlat socker måste verkligen vara enorm.


Visst, man blir tjock av allt om man äter för mycket av det och man kan äta allt om man äter rimligt av det men som jag ser det finns det verkligen inget positivt med socker. Socker har lika många kalorier som andra kolhydrater men det mättar inte nämnvärt och sätter igång reaktioner i kroppen som ökar aptiten och ger ett för tidigt åldrande.


Enligt Jordbruksverkets siffror ligger sockerkonsumtionen i Sverige på cirka 40 kilo per person och år. Är det bara jag som tycker att det är sjukt mycket??




1 juni är mitt datum

Nu har jag bestämt ett datum. Ett datum då jag vill väga någonting med 48 i början. Rättelse: ska väga någonting med 48 i början.

Det är bara att hänga på och se om jag lyckas nå mitt mål. Jag känner mig grymt motiverad nu. Vill bara poängtera att jag ska nå mitt mål på ett hälsosamt sätt. Inte skippa måltider och leva på tre ärtor och ett salladsblad om dagen. Här ska det va mycket protein från bra källor samt mycket frukt och grönt. Om jag följer detta kommer det inte heller att finnas så mycket plats för onyttigheter. Såååå, det här blir skitbra. Kan inte beskriva känslan inom mig just nu.

Ska väga mig imorgon så att jag vet hur långt det är kvar tills 48 kg.

image13
I'm gonna make it big time :)

Snygga frisyrer

image12
Gud vad snygga alla tjejerna är i håret. För att inte tala om deras kroppar. Men deras hår var speciellt fint. Många av dem har väl löshår men jag tycker att det är skitsnyggt när man har en inbakat fläta sådär. Ser ut som fiskbensfläta dessutom. Skitsnyggt enligt mig!

Bakning

Imorgon ska jag baka. Jag undrar hur det kommer att gå med att motstå då? Men som tur är ska jag baka en tårta och en morotskaka och då kan jag ju inte smaka av det färdiga resultatet eftersom att det är till en speciell grej till helgen. Om det hade varit småkakor jag skulle baka skulle det vara mycket svårare att stå emot. Men jag tror jag bakar på morgonen för då är jag ändå inte så sugen på att smaka av smeten och dylikt. Jag tycker faktiskt att det är väldigt roligt att baka.

 

Dagens mat... this far

Frukost: 1 banan + några sockerfria flingor
Lunch(?): 40 gram russin

Nicole Richie

Undrar om hon är medveten hur många som har fått ätstörningar på grund av henne? Visst, hon bestämmer över sitt liv och hon får göra som hon vill bla bla. Men som kändis tycker jag ändå att man bär ett ansvar över vad man sänder ut för signaler. Om man vet att många unga tjejer ser upp till en och har en som förebild tycker jag faktiskt att man får tänka efter lite. Jag såg ett program en gång på tv. Det handlade om en tjej som var sjukt jävla smal och hade blivit intagen på ett behandlingshem på grund av detta. Hon sa att hon tyckte att det var orättvist att Nicole Richie får gå runt och vara hur smal hon vill medan hon själv (tjejen) tvingas bli inlagd på det där hemmet och tvingas äta. Hon berättade också att hon såg upp till Nicole och att hon ville vara så smal som henne fast enligt mig så var tjejen redan smalare än Nicole. Seriöst, jag började grina. Det var så hemskt att se. Om jag var Nicole hade jag nog inte kunnat leva med mitt samvete om jag visste hur många som hade blivit sjuka på grund av mig.

image11

För smalt för mig

image10
Det här tycker jag inte är snyggt någonstans. Möjligtvis att hennes hår ser ganska bra ut, men det är väl med all säkerhet en peruk eftersom att hon säkert tappat allt hår hon en gång haft.
Jag vet att det säkert är många som tycker att hon ser bra ut. Själv måste jag säga att jag är ganska glad över att jag tillhör en av alla dem som inte tycker att detta är snyggt. Vad tycker ni?

Bilden är säkert redigerad men ändå...

Tränat

Nu har jag tränat som en galning på mitt rum. Jag har inte tränat för att jag vill och för att jag känner att jag mår bra av det, Utan det är ångesten som har tvingat mig till att näst intill panikträna. Det är inte såhär jag vill att det ska gå till. Nu får jag ta mig själv i kragen och börja äta ordentligt. Från och med nu ska jag äta 5 mål om dagen och nyttigt ska det vara.

Frukosten brukar gå bra för mig, jag känner inte så stor ångest då eftersom det är näst intill omöjligt att bli tjock på det man äter under frukosten. Det förbränner man med absoluta säkerhet under dagen.
Men jag ska ändå försöka äta mindre till frukost så att jag blir lite hungrig igen efter ca tre timmar så det är dags för ett mellanmål i form av en frukt. Sedan lunch, mellanmål och middag.
Ååh nu ska jag fixa det här! Jag vill aldrig mer känna äckel ångest och panikträna och allt helvete...

Ständigt omgiven av onyttigheter

Alltså ni skulle bara veta hur jag har det!
Först kommer pappa hem med två stora paket kakor.
Några timmar senare kommer mamma hem och gissa vad hon har köpt. Det är nästan ironiskt. Hon hade köpt massa bullar och andra bakelser samt piroger och allt var det nu va.
Alltså det är inte så lätt att försöka vara nyttig och gå ner i vikt om mina föräldrar ska hålla på såhär.
Det kändes nästan lite ironiskt att båda kom hem med alla dessa sötsaker när jag idag hela dagen har varit så jäkla sötsugen.

Jag måste erkänna att jag tog en lite bit kladdkaka. Nu har jag feta ångesten. Men jag har inte ätit någon middag eller lunch. Eller jo, till lunch blev det ett äpple och en apelsin.

Men jag vill inte hålla på såhär. Vill inte skippa måltider på grund av att jag har ångest för att jag har ätit onyttigt.
Jag vill bli smal på ett hälsosamt sätt. Det var ju det som var meningen med denna blogg.


Kan inte dessa jobbiga ideal försvinna från mitt huvud? Tänk om mitt ideal var att se ut som jag gör? Allt skulle ju vara så mycket lättare då.

To die for..

image9
Seriöst, jag skulle inte banga på att se ut såhär.
Nej nu får jag ta tag i saken, det är bara jag själv som kan förändra. Och jag SKA klara det.

Spinkig vs. tjock

Skulle ni vilja ha en spinkig pojk/flickvän. Alltså va tillsammans med någon som är smalare än er själva. Eller skulle ni hellre då va tillsammans med någon som var ganska tjock, tjockare än er själva?

Bara undrar, lite random sådär :)

 
Hittade inte nån riktigt smal kille, men tänk er någon ännu spinkigare.

 

Kaloriräknaren

Jag har fått en del förfrågningar om var man får tillgång till en sån här "kaloriräknare" som jag brukar använda mig av. Så jag tänkte att jag lika gärna kan skriva ett inlägg så slipper jag säga det varje gång någon frågar.

Man går in på www.tasteline.com 
Därefter klickar man på "Hälsa"
Tillsist "Kaloriräknaren"

Lycka till! :)

Dagens Frukost

Idag åt jag köttfärs till frukost. Fast det var inte riktigt köttfärs egentligen, det var lammfärs men jag regestrerade det som köttfärs. Är väl ungefär lika mycket kcal kan jag tänka mig. Jag tror inte riktigt att jag åt 250 gram köttfärs men jag vill hellre avrunda uppåt.

image8

Maten som får dig att åldras

Det sägs att bruna livsmedel skulle göra så att man ser äldre ut än sin faktiska ålder. Det är alltså det bruna i maten som riskerar att göra dig gammal. Så man kanske ska skippa latten och inte rosta mackan samt sänka värmen på ugnen?

Det här bör du undvika                                  Ät det här i stället

  Rostat bröd                                                     Körsbär

  Knäckebröd                                                    Chilipeppar

  Skorpor                                                            Kål och broccoli

  Kakor                                                                Gurkmeja

  Mörka läskdrycker                                          Sojabönor

  Mörkt öl                                                             Grönt te

  Kaffe (särskilt mörkrostat)                            Yerbamate

  Kinesisk soja                                                  Rabarber

  Balsamvinäger                                                Äpple

  Rostade jordnötter                                         Citrusfrukter

  Ugnstekt kött och fisk                                     Rödvin




 










Till alla nötskal därute

Jag tillhör en av alla dem som har hakat på denna "nöt-trend" Visst nötter är nyttiga. De innehåller mycket vitaminer, mineraler och protein. MEN, de innehåller en hel del kalorier och fett också, dock nyttigt sådant :) En näve cashewnötter ger drygt 370 kalorier. För samma mängd kan man äta ungefär sex äpplen.

Lite nötfakta:

image7
Personligen är mina favoriter cashewnötter, rostade och saltade. Men det roliga är att många känner sig duktiga och nyttiga när de käkar nötter men själv känner jag att jag fettar mig som fan när jag käkar det.
Aja, egentligen kan man ju äta allt med måtta :)

Smaltjock


Granska bilderna. Vad har de gemensamt? De är alla "smaltjocka" Deras fett har verkligen satt sig som klumpar på magen. Vilket också är det farligaste stället där fettet kan sätta sig.
Jag känner i varje fall inte sån stor lust att äta när jag tittar på dessa bilder.


Flipp eller flopp?

Mer än en våg!


Fettmätning och vikt! Vågen som Anna Skipper använder till sina klienter är en nyhet på marknaden!

Genom att väga dig på en våg från Omron som likt en bodpod kan mäta kroppsfett i procent av din totala vikt kan du enkelt följa din egen utveckling. Det är ett bra allternativ där du till en billig penning kan följa upp dig själv och din egen utveckling. Omron BF 500 är en avancerad våg som mäter bla. vikten, kroppsfett i %, vattenmängd i %, fysisk ålder, skelettetsvikt mm. Du kan enkelt följa dina egena framgångar på ett inspirerande sätt. 

Om du satsar i en egen våg i stället för att göra en dyr engångsmätning kan du för nästan samma pris som en mätning kostar, få en egen våg och kontinuerligt hålla koll på dina värden. Du kan enkelt mäta din fett och muskelmassa, benmängd och din vattenmängd i procent.

Våg Oron BF 500
Ifall det som vågen redovisar verkligen stämmer så skulle jag nog vilja ha en sån här :)


Borsta tänderna

Förut gav jag ju ett tips på att man kan tugga tuggummi ifall man blir sugen på att äta något.
Ett till tips som brukar funka ganska bra för mig är att borsta tänderna. Det funkar ju främst om man är hemma förstås. Men om jag känner att jag blir sugen på något att äta så brukar jag gå och borsta mina tänder. Ingenting smakar ju direkt gott när hela munnen är fylld med en stark mintsmak. På kvällarna, runt 20-22 tiden brukar jag också bli lite småsugen på något att knapra på. Men för att undvika det går jag bara och bortsar tänderna för natten vid 20-tiden. På så vis behöver jag inte ens gå och vela och fundera över ifall jag ska äta något eller inte.

Så sätt igång och borsta tänderna, och medan man borstar tänderna kan man stå och göra tåhävningar samtidigt så får man in lite träning i det hela också ;)


24/7

Det sista jag tänker på innan jag somnar är alltid samma sak som det första jag tänker på när jag vaknar.
Timmarna imellan under dagen innehåller väl ungefär samma tankar:

Jag är tjock och ful
Jag ska bli smal
Jag ska inte äta onyttigt

Ja, det är ungefär dessa och snarlika tankar som präglar mina dagar. Det är väldigt svårt att koncentrera sig på skolan och jobbet när man ständigt går runt och känner såhär.

Jag önskar att jag för en dag kunde bli fri från dessa jobbiga tankar och slippa känna ångest. 
 
image6
Om jag känner såhär varje dag, fatta hur det måste kännas för en anorektiker då.


Recept

Lite halvt otippat tänkte jag lägga ut ett recept på något som jag tycker är väldigt gott och inte alltför onyttigt.
Chips är ju gott. Man skulle kunna kalla detta för hemmagjorda chips. Fast inte potatischips utan grönsakchips.

Lök
Morot
Palsternacka
olivolja
kryddor

Sätt ugnen på 200 C
Skiva moroten och palsternackan i så tunna skivor som möjligt samt skär och dela löken i bitar.
Blanda allt i en skål tillsammans med olivolja och kryddor. Hur mycket olivolja som behövs är beroende av hur mycket grönsaker man har. Men några matskedar skulle jag tro. Förslag på kryddor är salt, defenetivt salt. Vitlök, grillkrydda, örtkrydda m.m

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut Grönsaksblandningen. Ställ in plåten i mitten av ugnen. Tiden varierar från ugn till ugn och hur krispiga man vill att de ska bli, men jag skulle tippa på 15-30 min. Man får helt enkelt hålla koll.

Voila, dina egna nyttiga chips!
image5


Dubbelmoral

Jag känner mig så falsk när jag bedriver en blogg om att gå ner i vikt samtidigt som jag går och äter onyttiga saker. Vad tror jag egentligen? Man kan ju inte både ha kakan och äta upp den, om ni förstår vad jag menar.

Frukosten redovisade jag ju tidigare idag, sen har jag liksom gått och småätigt, vet inte riktigt vad som hände. Först lite mörk choklad, sedan lite nötter, sedan lite glass (!!!) 3 plommon 1 smoothie.
På grund av detta småätande har jag inte ätit någon lunch eller middag. Asså åååh ibland orkar jag inte med mig själv.

Hoppas eran dag har varit bättre. Ta hand om er, för jag ser allt i statistiken att det finns några dagliga läsare :)

Frukost

image4
Frukosten bestod alltså av fiberhavregrynsgröt med mjölk och lite sylt till. Samt 1 dl youghurt.

Som jag skrev igår skulle jag ju väga mig idag vilket jag också  gjorde.

Startvikt: 50,9 kg
Minskning sen förra vägning: -0,3 kg
Nuvarande vikt: 50,2

Små vs. Stora

Komplex är något jag har massor. Komplex för allt äckligt fett som mitt skelett tvingas bära, komplex för min näsa, min längd, mina fötter, armar, ja listan kan bli riktigt långt. Men det som jag ändå har mest komplex för är mina bröst. De är alldeles för stora tycker jag. Då kanske folk tänker att stora bröst är ju det man vill ha. Dagens ideal säger ju ofta att man ska  ha stora bröst. Men faktum är att jag tycker att det är mycket finare med små bröst. Jag känner mig verkligen inte bekväm med mina. Jag känner mig helt tjock och pluffsig och jag försöker ämt och ständigdölja dem. Letar efter kläder som gör att de inte ser så stora ut. Näe ush och fy...

Vad föredrar ni, stora eller små bröst?


Munsår som i sår i munnen

Idag slog jag mig i munnen på ett jävligt konstigt sätt vilket ledde till att jag fick två sår i munnen som svider som satan. Det är också som en svullnad på hela överläppen så det gör ont så fort jag kommer åt där. Fläskläpp har det också blivit, så om ni ser någon på stan med en stor fläskläpp så är det mycket sannolikt att det är ägaren av denna blogg, alltså jag.

Det enda positiva som kommer i och med dessa sår i munnen är att jag inte kan äta. Rent teoretiskt kan jag ju men det svider i hela jävla munnen så i nuläget skulle jag inte ens komma på tanken att stoppa någonting förutom tansborsten i munnen. På ett sätt vill jag nästan att såren ska hålla i sig ett tag. Haha.

För övrigt ska jag och vågen ha ett skrämmande litet möte imorgon.


Jag vll ha sommar!

Söndag

Söndag är lika med pluggdag för mig. Vågen står stilla. Något som är positivt är att jag inte känner mig det minsta sötsugen. Jag känner inte heller att det är svårt att avstå från mat just nu. Det som är det jobbiga är bara den sociala delen. Vad gör man när kompisarna har bestämt filmkväll med massa onyttigheter, eller när det är tjejmiddag? För att inte tala om fester och alkohol. Men men, jag brukar va ganska bra på att snacka mig ur grejer, det kan låta såhär. "Nej tack det är bra, jag har precis ätit" "Oj jag måste nog vänta lite med efterrätten" "Jag tror jag skippar den där, får ont i magen av grädde" och så vidare.....

  

Too become and stay thin you might have to sacrifice some things

Spinning + Core

Igår körde jag spinning och core. Det tar en timme sammanlagt. Riktigt skönt efteråt. För de som inte vet så är core mage och rygg träning. Sedan åt vi taco till middag. Då kan man ju tänka "oj, vad onyttigt" Men faktum är att det absolut inte behöver bli så onyttigt. Jag gjorde som så att jag skippade allt bröd, mjuka som hårda. Ost och gräddfil sket jag också i. Istället för köttfärs tog jag kyckling. Så man kan säga att min tacos bestod av kyckling tillsammans med massa grönsaker och lite guacamole samt tomatsalsa. Om man ändå vill att det ska bli lite mer "tacos aktigt" kan man göra sin fyllning och sen ta ett stort blad från isbergs sallad och lägga fyllningen i bladet. Det blir alltså som ett tortilla bröd fast nyttigare.

Idag har jag lite sådär lagom skön träningverk. Ni vet, när det inte är så jobbigt så att man störs av det, men ändå lagom ont så att man påminns om att man varit duktigt och tränat.

 
Skippa skalen och annat onyttigt så är tacos ett helt okej alternativ.

Tuggummi

Tuggummi i alla dess former är gott. Ifall jag är sugen på att äta något så kör jag bara in några tuggummin i käften. Givetvis sockerffria sådana. Men jag måste ända säga att Stimorol Fusion är i särklass de godaste tuggumina. De tuggar jag glatt på med gott samvete och de är så grymt goda. Visst de innehåller kalorier, men typ 130 kcal / 100 g och ett paket väger typ 25 gram, ja ni kan ju själva räkna ut att det inte blir många kalorier på några tuggummin.

Så ett hett tips till alla där ute, tugga tuggummi när ni blir sugna på att äta något.

 

Spegelbild

Godmorgon! Idag är det fredag och som vanligt för mig blir jag alltid sugen på onyttigt på fredagar. Men idag ska jag inte falla för några frestelser. Om jag blir sugen på något ska jag bara tänka på min föraktade spegelbild. Detta är för mig ett väldigt effektivt sätt att avstå från att äta. Jag blir näst intill illamående när jag tänker på "spegelbilden" . Sen brukar jag byta ut min spegelbild mot någon mer önskvärd. Typ nån snygg model, och så blir man motiverad som fan.

Frukost blev lite yoghurt med banan, fiberhavregryn och kanel och en skiva solrosrågbröd med skinka.


För mig är det ganska självklart vilken av dessa spegelbilder som är mest önskvärd.

Dagens matintag

Ibland förstår jag mig inte riktigt på mig själv. Efter att jag vägt mig imorse var jag inte så jätte nöjd. Men vad tror ni att jag gör då? Joo går och äter en relativt STOR frukost. Har jag dålig självdiciplin eller har jag dålig självdiciplin??
Förövrigt har jag ätit okej idag. Lite för mycket kanske men det är väl bra för då minskar risken att jag komemr att hetsäta. Jag åt ganska mycket bröd till frukost. Därför blev det rätt så högt på kolhydratshalten. Brödet var hembakt. Därför inbillade jag väl mig att det var okej att käka mer. Hmmpf stupid..  Till lunch/middag blev det en räksallad utan dressing, eller jo lite balsamvinäger och citron men det är bättre än olja i varje fall. Och en liten till bit av det där goda men ack så förbjudna hembakta brödet. Ush och fy... Det var ägg i salladen också. Bra källa för protein. Dock tog jag bort äggulan, har fått för mig att det är för mycket fett i den.

image3

Någon som har förslag på förändringar/förbättringar?

Långsamt

Nu på morgonen vägde jag mig. Inte direkt jubel från min sida. Men bättre än ingenting i varje fall.

Startvikt: 50,9 kg
Nuvarande vikt: 50,5 kg
Viktminskning: -0,4 kg

Någon mer än jag som kollar på Top Model förresten? Tyckte ni rätt person åkte ut igår?
Jag tyckte nog att det var rätt att Bianca åkte ut. Men de är ju så få kvar nu så alla är ju liksom duktiga.

Dagens matintag

Idag känns det som om jag har ätit för ett helt fotbollslag. Ändå är det drygt 1000 kalorier. Hade det varit hälften hade det nog kännts bättre. För mig känns det som om jag ätit väldigt mycket. Men jag vet inte, vad tycker ni? Tror ni att det är för mycket eller för lite eller lagom. Just nu känner jag mig inte hungrig i varje fall.

image2


Onsdag

Oj oj, det har hänt en del på, få se nu, två dagar! Inte så jätte mycket i matväg dock, kört på som vanligt.
Än så länge har jag ätit frukost lunch och mellanmål. Känns ganska mycket, allting var ju nyttigt men ändå. Ska försöka undvika middag i varje fall.
Imorgon tänkte jag väga mig. Känner lite (mycket) ångest inför det men det är lika bra att göra det så att jag blir peppad att gå ner mer. Hur som helst skriver jag imorgon om vad vågen visade.


I sommar kommer jag va fit for fight säger jag bara. Då jävlar!

Träna

Har precis kommit hem från skolan. Ska bege mig till gymmet snart och förhoppningsvis "missar" jag middagen hemma då. Too bad.... 

Hur ska jag träna idag då? Brukar alltid tänka igenom ett träningsprogram för mig själv i huvudet först.
Idag blir det nog såhär:

1. Cykla i 15 min
2. Springa i 35 min
3. Styrka för armarna
4. Styrka för benen
5. Styrka för magen
6. Styrka för ryggen
7. Stretch

Färdig :)

Finns en mängd olika maskiner till att träna de olika muskelområderna så jag brukar försöka variera mig så mycket som möjligt. 

Over and out


Provrum

Idag på lunchen tänkte jag åka och titta lite i affärer istället för att sitta och käka en massa. Åt en energibar utan socker som ger 184 kcal istället. Inne på HM provade jag lite kläder. Alltså fy fan säger jag bara. Ångest!! Känner mig helt nere nu. Ni vet när man har laddat upp med massa kläder och man är helt förväntansfull hur allt kommer att sitta och så är det inte ett enda plagg som sitter bra. Just nu känner jag mig bara allmänt tjock och äcklig. Jag känner för att äta det här just nu:


Samtidigt blir jag bara ännu mer äcklad av mig själv. Hur kan jag gå och tänka att jag vill svulla i glass när jag redan känner mig helt äckligt fet. Gaah, blir helt matt av denna ständiga kamp. Men jag ska klara det. Jag har inte samvete att stoppa någonting i munnen när jag tänker på den äckliga synen som uppenbarade sig i spegeln i provrummet på HM. Ush säger jag bara..

Näringslära

Okej, lite näringslära såhär på morgonkvisten.

Det finns tre mycket viktiga näringämnen som ger energi: Kolhydrater, Fett och Protein.
Enligt livsmedelsverket ska fördelningen bland de olika näringsämnena se ut såhär:
Alltså, en stor del kolhydrater och endast en liten del fett och protein.

Man rekommenderas också att äta 500 g från frukt och grönt, alltså hela ett halvt kilo!
Kroppen behöver också vitaminer och mineraler men dessa i sig ger ingen energi.

Kolhydrater är främst hjärnans bränsle. Fett har många viktiga unktioner i kroppen och protein kan ses som kroppens byggstenar.

Mina egna matvanor ser inte riktigt ut som ovanstående beskrivning. Jag äter i princip inga kolhydrater. Inge pasta, ris, potatis, bulgur, quinoa m.m.
Det händer att jag äter bröd, havregryn, musli eller flingor men endast till frukost.
Jag är inte så rädd för fett, även om det ger dubbelt så mycket energi som kolhydrater och protein. Men så länge det är nyttigt fett så tycker inte jag att det är så stor fara. Som jag ser det hela så är det sockret som är den stora hälsofaran.

Jag älskar protein. Försöker äta relativt mycket protein eftersom det gör en mätt.

Nu hinner jag inte skriva så mycket mer.
Dagens frukost: Två skivor gravad lax, ett kokt ägg, lite fetaost, en halv paprika och thé.

Som ni ser är det mycket protein! :)




Motivation

Jag ska klara det. Känner mig grymt motiverad just nu. För mig är det en sån härlig känsla när vågen visar lägre siffror än gången innan man stod där. För att inte tala om hur härligt det känns när byxorna börjar bli förstora. Eller när man helt plötsligt utan problem orkar göra så många armhävningar som man några veckor tidigare bara kunnat drömma om att orka göra.

Det är tankar som dessa som motiverar mig till att träna och avstå från onyttigheter.

Än så länge har jag bara ätit frukost idag. Börjar väl snart bli dags för något mer.. Ska nog ta lite hallon från frysen och smaska på. Fullt med vitaminer och antioxidaner plus att det är kalorisnålt. En riktigt bra kombination med andra ord :)


Godis

Ja, ni läste rätt mina vänner. GODIS, är precis vad jag har ättit idag. Det hela började med att jag tassade upp tidigt på morgonen och ställde mig på vågen. Jag hade gått ner drygt ett halvt kilo. Jippi tänkte jag och blev peppad att gå ner ännu mer. Dagen började bra och jag åt lite lax med grönsaker till frukost. Senare under dagen visade det sig att min kära mor hade köpt över två kilo (!!!) godis. Först fick jag panik, därefter övergick paniken till att jag sa till mig själv att joo men lite godis kan jag ju unna mig eftersom att jag ändå gått ner lite i vikt. En godis ledde till 4,5,6,7, till tappa räkningen. Jag har förvisso inte ätit någon mat under hela dagen för att försöka kompensera allt onyttigt äckel som slunkit ner. Jag vet att det inte är bra men vad gör man när ångesten stiger en upp över halsen.

Men imorgon är en ny dag så det är bara att ta nya friska tag, jag kommer inte att äta något mer nu under kvällen och nu ska jag ut på en löprunda eventuellt långpromenad.


 Vad sägs om att använda godis till annat än att stoppa det i munnen?
A moment on the lips, forever on your hips, som man brukar säga :)

Dilemma

Som jag ser det finns det två sätt att gå ner i vikt.

Det första och det kanske mest hälsosamma och bästa sättet är att helt enkelt dra ner på ätandet av onyttiga saker, kanske tänka lite GI, och träna och röra på sig mer. Som många säkert vet får man på detta vis en hållbar viktminskning och en hälsosam livsstil. Men det som dock kan vara jobbigt är att viktnedgången ofta inte är så snabb som man helst vill.

Det andra sättet enligt mig då, är att i princip sluta äta. Räkna kalorier stenhårt och inte överskriva typ hälften av ens egentliga dagsbehov. Ja man går ner i vikt. Nej, man mår inte bra. Risken att "svullo-äta" ökar också markant om man slutar äta, tro mig, har varit med om detta frosseri ätande ett antal gånger och det är inte kul någonstans.

Jag tror att många som vill gå ner i vikt tänker att de kommer bli så lyckliga när de har blivit smala. Somliga följer mitt sistnämda alternativ också i jopp om att bli lycklig. Men faktum är att man blir inte lycklig då för det enda man tänker på då är hur man ska undvika mat. Det blir skit svårt att ha ett socialt liv då eftersom att det ofta innebär fika på stan med kompisar, filmkvällar med massa onyttigt, fester med alkohol eller kaloribomber i flytande form som det också kan kallas.

Vad vill jag ha sagt med detta då? Joo säg det.. Nej men om man vill gå ner i vikt och må bra så finns det nog egentligen inga genvägar. Att sluta äta fungerar verkligen inte i längden och om man nu lyckas hålla sig smal som en pinne så kommer man ändå troligtvis må som skit. Om man vill gå ner i vikt bör man ta sig själv en tankeställare och fråga sig själv varför man egentligen vill det?

Jag vet inte, lite tankar sådär på kvällskvisten med en kurrande mage...  Imorgon ska jag upp riktigt tidigt och kommer inte komma hem förens riktigt sent på kvällen. Sleep tight folks :)


 This won't make you happy

Springa + Ipod =

...En jävligt najs kombination.

Har precis kommit hem från gymmet, ska hoppa in i duschen snart men jag hinner blogga lite först. Det är ändå ingen idé att duscha nu eftersom jag fortfarande har eftersvettningar. Jag har hört att man ska vänta runt en halvtimme innan man duschar efter att man har tränat. Efter drygt en halvtimma beräknas man ha slutat svettas, men det är förstås olika från gång till gång beroende på hur hårt man har tagit ut sig.

Direkt efter att man har tränat i ungefär en timma framåt har man också extra hög förbränning och det är också under denna timma som det är extra viktigt att fylla på med energi. Annars bryts kroppen ner och det vill man ju inte! 

Det var så skönt på gymmet, inte alls mycket folk. Först sprang jag i 30 minuter. Jag har lagt in en spellista på min ipod med massa härliga låtar som är 34 minuter lång. Varje låt är grymt skön att springa till, sista låten är nedvarvningsåten: Breathe med Anna Nalick.

Därefter körde jag styrka i ytterligare 30 minuter.

Hur brukar ni träna? Berätta. Om det nu är någon som läser detta, eftersom jag är helt ny här i bloggvärlden..

Men nu ska jag gå och käka en banan medan jag ändå har så hög förbärnning :)

  

Frukost

Frukosten brukar faktiskt vara mitt största mål på hela dagen.
Idag började jag morgonen med gravad lax, avokado, äggvita samt lite grönsaker till.

Mycket protein och nyttiga fetter. Nu ska jag pallra mig iväg till gymmet och träna tills jag känner blodsmaken i munnen och benen viker sig.  Nae, inte riktigt så hårt men jag ser fram emot att verkligen svettas!


This is not the beginning

Hallå!
Det startas säkert hundratals nya bloggar varje dag eller vecka, denna är väl troligtvis en i mängden. Men vet ni vad? Det skiter jag i eftersom att det är min blogg.

Jag kommer troligtvis mest att skriva om min viktiga resa neråt, för att förtydliga lite: min viktnedgång. Jag ser den här bloggen som en hjälp för mig att lyckas fortsätta gå ner i vikt.

Jaa, man kan ju tycka att det första inlägget ska va värsta inlägget men icke..

Adriana heter jag förresten, så mycket mer än det vill jag nog inte avslöja, kommer försöka vara relativt anonym. Är 17 år.

Startvikt: 50, 9 kg

Nu kör jag - Följ med om du vill ;)


RSS 2.0