Recept
Lite halvt otippat tänkte jag lägga ut ett recept på något som jag tycker är väldigt gott och inte alltför onyttigt.
Chips är ju gott. Man skulle kunna kalla detta för hemmagjorda chips. Fast inte potatischips utan grönsakchips.
Lök
Morot
Palsternacka
olivolja
kryddor
Sätt ugnen på 200 C
Skiva moroten och palsternackan i så tunna skivor som möjligt samt skär och dela löken i bitar.
Blanda allt i en skål tillsammans med olivolja och kryddor. Hur mycket olivolja som behövs är beroende av hur mycket grönsaker man har. Men några matskedar skulle jag tro. Förslag på kryddor är salt, defenetivt salt. Vitlök, grillkrydda, örtkrydda m.m
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut Grönsaksblandningen. Ställ in plåten i mitten av ugnen. Tiden varierar från ugn till ugn och hur krispiga man vill att de ska bli, men jag skulle tippa på 15-30 min. Man får helt enkelt hålla koll.
Voila, dina egna nyttiga chips!
Chips är ju gott. Man skulle kunna kalla detta för hemmagjorda chips. Fast inte potatischips utan grönsakchips.
Lök
Morot
Palsternacka
olivolja
kryddor
Sätt ugnen på 200 C
Skiva moroten och palsternackan i så tunna skivor som möjligt samt skär och dela löken i bitar.
Blanda allt i en skål tillsammans med olivolja och kryddor. Hur mycket olivolja som behövs är beroende av hur mycket grönsaker man har. Men några matskedar skulle jag tro. Förslag på kryddor är salt, defenetivt salt. Vitlök, grillkrydda, örtkrydda m.m
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut Grönsaksblandningen. Ställ in plåten i mitten av ugnen. Tiden varierar från ugn till ugn och hur krispiga man vill att de ska bli, men jag skulle tippa på 15-30 min. Man får helt enkelt hålla koll.
Voila, dina egna nyttiga chips!
Kommentarer
Trackback